Aanbod

Aanbod

Rechtstreekse vragen van ouders & leerlingen

Onze dienstverlening is gratis. Heeft u een vraag over leren, onderwijskeuzes, welbevinden of gezondheid, dan kan u bij ons terecht. Wij starten met een eerste gesprek waarin we uw vraag bespreken en mee op zoek gaan naar antwoorden. Het kan zijn dat we voorstellen om meerdere gesprekken te voeren, onderzoek te doen en de school of andere diensten te betrekken.

Samenwerking met de scholen

fasen 

Fase O – Brede Basiszorg

Elke school biedt brede basiszorg. Dit is wat alle leerlingen nodig hebben om zich te kunnen ontplooien en gebruik te kunnen maken van hun talenten en mogelijkheden. De school biedt voor alle leerlingen dezelfde brede basiszorg met aandacht voor de noden van elke leerling.

Fase 1 – Verhoogde zorg

Een leerling heeft soms meer zorg nodig dan de brede basiszorg. De school beslist dan samen met ouders en leerling om over te stappen naar verhoogde zorg. Het zorgteam van de school bekijkt samen met leerling, ouders en leerkracht hoe de leerling op school extra zorg kan krijgen.

Fase 2 – Uitbreiding van zorg

Wanneer deze extra zorg op school niet voldoende is, kan het zorgteam vragen aan de leerling en zijn ouders om samen te werken met het CLB. Het CLB-team gaat na wat de leerling nodig heeft en geeft hiervoor advies aan leerling, ouders en school.

Fase 3 – Individueel aangepast curriculum

Sommige leerlingen hebben specifieke onderwijsbehoeften. Deze leerlingen hebben problemen om het gemeenschappelijk curriculum te volgen (gemeenschappelijk curriculum = leerdoelen; wat de leerling moet kennen en kunnen om een diploma of studiebewijs te halen). Het CLB gaat samen met de leerling, zijn ouders en de school na wat de mogelijkheden zijn.

 

Lees ook "Het CLB in 7 vragen" (aangeboden in 22 talen)

LogomannetjesM

Openingsuren:

Werkdagen: 8u30 tot 16u30 - vrijdag tot 16u00

Krokus -en herfstvakantie: geopend 
Kerstvakantie: 4 dagen geopend (variërend) 

Paasvakantie: één week geopend
Zomervakantie: gesloten van 15 juli en met 15 augustus